Tietoa minustaOlen koulutettu hevoshieroja. Lisäkoulutusta olen saanut mm. faskiakäsittelystä ja kinesioteippauksen käytöstä hevosille ja ratsastajille, akupainannasta ja laserhoidosta. Olen erittäin motivoitunut oppimaan uutta ja pyrin kouluttautumaan ja syventämään oppimaani jatkuvasti.

Hevoshierojan työssä tavoitteenani on hyvinvoiva, kivuton, rento ja maksimaaliseen suoritukseen kykenevä hevonen. Usein ongelmatilanteissa parhaan tuloksen saa kun lihashuolto tehdään useamman kerran sarjana. Myös yhteistyö valmentajan, eläinlääkärin, kengittäjän ym. toimijoiden kanssa auttaa parhaiten hevostasi. Joskus hevosen ongelmat voivat johtua epäsopivista varusteista tai  ratsastajan/ohjastajan kehon ongelmista. Näissä tilanteissa on hyvä tarkistuttaa ammattilaisella varusteet ja ratsastajan/ohjastajan on hyvä huolehtia omasta lihashuollostaan hierojan, fysioterapeutin tms. toimesta. Hevosen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa merkitystä lisäksi on mm. ruokinnalla, suunterveydellä ja talliolosuhteilla.

Suurimman hyödyn hieronnasta saa tavoitteellisessa treenissä olevat urheiluhevoset. Aivan kuten ammatti- ja aktiiviurheilijaihmiset  tarvitsevat säännöllistä lihashuoltoa, sitä tarvitsevat myös urheiluhevoset, joilla treenataan ja kilpaillaan aktiivisesti tai, jotka tekevät muuten raskasta työtä. 

Parhaimmillaan lihashuolto on ennaltaehkäisevää ja treenistä/kilpailuista palauttavaa hoitoa. Elastinen ja rento lihas kehittyy,  pystyy vastaanottamaan seuraavan treenin paremmin ja sen liikelaajuus on suurempi. Tällöin rasitus niveliin sekä jänteisiin on pienempi. Myös harrastehevoset hyötyvät lihashuollosta. Sillä lisätään hevosen kestävyyttä ja hyvinvointia sekä kykyä suoriutua sille asetetuista tehtävistä.

Hevosten kanssa olen touhunnut lapsesta saakka. Hevoset ja ratsastus on ollut rakas harrastus ja elämäntapa vuosien ajan. Nyt saan tehdä myös töitä hevosten parissa, joka on ollut mielenkiintoisempaa ja motivoivampaa kuin olisin uskonutkaan.

Hoidan kaikenlaisia hevosia; ratsuja, ravureita, puskapolleja ja pihankoristeita, harrastuskavereita ja kisakumppaneita.


Lisäkoulutukseni:

- kinesioteippaus hevoselle ja ratsastajalle 1. (toukokuu -18)

- Fascia Copper Bar- kurssi  (lokakuu -18)

- ratsuhevosen rasitusvammat ja kuntoutus ell Maria Pyykösen luento (tammikuu -19)

- hevosen kivun hoitaminen elt Ann-Helena Hokkasen luento (maaliskuu -19)

- kinesioteippaushevoselle 2. (toukokuu -19)

- hevosen biomekaniikka, liikkeen jousto ja EMG-mittaus Niina Kirjorinne (huhtikuu -19)

- selän tutkiminen ja hoito hevososteopaatti Tiina Kataja (elokuu -19)

- ratsuhevosen ontumat -riskitekijät ja ennaltaehkäisy ell Maria Pyykösen luento (syyskuu -19)

- hevoshierojien kertauskurssi Markku Pätsi (5.-6.10.19)

- ratsuhevosen rasitusvammat, jalkojen dissektio, ell Jaana Tainio(11/19)

- Hevosen faskiajärjestelmä, Tuulia Luomala (1/20)

- verkkokoulutus kokonaisuus rangan toiminnasta, hevososteopaatti Tiina Kataja ( kevät 2020)

- meridiaanit ja akupainanta, Markku Pätsi(7/20)
- selkäongelmien anatomia,dissektio, ell Jaana Tainio (10/20)
- useita etäkoulutuksia mm. hevosen stressistä, sairauksista, liikkeestä jne.